Tässä ois nyt sitte ens alkuun tietopaketti maailman terveellisimmästä hedelmästä KOOKOKsesta joka inspiroi mua myöskin ihan niin paljon, että päätin käyttää sitä mun Blogin tunnarina ( toi blogi kuulostaa ihan urpolta koska mä oon aina dissannu kaikkia bloggajia). Mut mä sain tarpeekseni jauhaa näit juttui jokaselle asiakkaalle ja frendille, ni nyt sitte kaikki ketä kiinnostaa ni voi tulla täältä hakee kaipaamansa tiedon ja soveltaa sitä sitte omaan elämäänsä. Jes, mikä onni onkaan et mä keksin tän! Mut siis aiheeseen..

Kookospähkinän sydämen nykyaikaisen kemiallisen analyysin avulla saadut ravintoarvot on esitetty seuraavassa. 100 grammaa kookospähkinän sydäntä sisältää 45 grammaa proteiineja, 41,6 grammaa rasvaa sekä glukoosia 13 grammaan asti. Lisäksi siinä on kaikenlaisia kivennäissuoloja kuten kalsiumia, fosforia jne. Nämä kivennäissuolat ovat olennaisen tärkeitä ihmisen kehon kasvua ja ylläpitoa varten. Nämä kivennäissuolat pitävät kehon voimakkaana ja työkykyisenä sekä suojelevat sitä sairauksilta. Mikään muu hedelmä tai ravintoaine ei sisällä sellaista yhdistelmää kivennäissuoloja, kuin mitä löytyy kookospähkinästä. Tässä suhteessa voidaan kookospähkinää pitää arvokkaimpana ja parhaimpana kaikista hedelmistä. Noin, tulihan se sanottua, nyt kaikki sitten kookospähkinää mutustamaan ja jätetään ne suklaaat ja karkit sinne hyllyyn.

Ja sitten vielä tuoreille äideille tiedoksi, että kookosmaito on lähes äidinmaidon veroista ja siten sopiva ravinto lapsille, jotka eivät voi äidinmaitoa saada. Valkuaisaineita kookosmaidossa on hieman vähemmän kuin äidinmaidossa , mutta edellinen sisältää enemmän kivennäissuoloja  ja rasvaa. Kivennäissuolat auttavat kehon kasvua ja ovat eduksi sen pitämisessä vapaana sairauksilta. Rasva tekee taas kehon lujaksi ja voimakkaaksi. On erittäin vahingollista syödä liikaa valkuaisaineita kuin mitä tarvitaan. Ihmisen kehossa ei ole mitään varastoimismahdollisuutta liiallista valkuaisainemäärää varten. Poistaessaan liian proteiinin, jota keho ei tarvitse, tulevat perna, munuaiset jne. ylirasitetuiksi ja seurauksena koko kehollinen mekanismi heikentyy ja jouluu alttiiksi sairauksille. Vanhat ihmiset (tai nuoretkin) jotka kärsivät erilaisista sairauksista kuten liikahappoisuudesta, ilmavaivoista jne. eivät kykene sulattamaan maitoa. Kookosmaidon käyttö ravitsee ja lääkitsee heidät. Kaseiini ja muut maitotuotteet kuten munat jne. vahingoittavat tällaisia potilaita.

Kypsän tai raa'an kookospähkinän sisältämä vesi on erittäin terveellistä ja herkullista janojuomaa ja sitä voi myös käyttää palautusjuomana liikuntasuorituksen jälkeen. Hedelmälihan tavoin myös raakojen kookospähkinöiden sisältämässä vedessä on valkuaisaineita, rasvaa, glukoosia ja kaikenlaisia kivennäissuoloja suuremmassa määrin kuin tavallisessa maidossa.

Ja sitten vielä kylmäpuristettua kookosöljyä kaupan päälle niin AVOT! Saada kilpirauhaseen vähän lisäpotkua ja sehän auttaa jos kamppailee painonpudotuksen kanssa. ja toki sitä voi sivellä hiuksii ja ihoon niin saadaan koko keho kostutettua ja ravittua, ravinnot kun imeytyy myös ihon kautta ;). Ja vettä tietysti litra päivässä tai kaks. Okemo!